Este o cura de slabire rapida raspunsul pe care il cauti?

Cura de slabire rapida este fortata si poate produce stricaciuni iremediabile

Am fost intrebati care este cura de slabire rapida pe care o recomandam…am raspuns destul de….rapid ca nu recomandam nici o cura rapida de slabire, oricare ar fi ea.

De fapt nu recomandam nici o „cura” punct.

Solutia nu este aceasta, solutia este o nutritie corecta si echilibrata, este o echilibrare nutritionala, o schimbare a stilului de viata si a obiceiurilor alimentare si nu numai.

Suna un pic prea pretentios? Ei bine…nu e.

O nutritie echilibrata este mai buna decat orice dieta sau cura de slabire, fie ea rapida sau lenta

Adevarul este ca, desi suna pretentios, slabirea prin schimbarea obiceiurilor alimentare, prin comparatie cu o cura de slabire rapida si de cele mai multe ori deloc sanatoasa, este cea mai buna solutie pe termen lung.

Schimbarea obiceiurilor alimentare iti va aduce beneficii pe termen lung, schimbandu-ti, in anumite cazuri, viata si poate, de ce nu, salvandu-ti-o. Da, nu glumesc, exista in imediata noastra apropiere cazuri cand o cura de slabire, fie ea rapida sau lenta, a dus la o dezechilibrare a organismului pana ce acesta a cedat, persoana ajungand la spital, doctorii numaiavand ce sa ii faca. Oricat de dur ar parea, astfel de cazuri exista, sau cum ar spune genericele TV, sunt printre noi!

O cura de slabire bazata pe disocierea alimentelor, pe apa, pe aer, pe benzina, pe ce vreti voi, poate produce rezultate vizibile pe termen scurt, dand falsa impresie ca lucrurile se indreapta spre bine, producand in schimb in interior stricaciuni de multe ori foarte greu de reparat.

Putem vorbi aici de multe lucruri, de la cantitati mari de toxine acumulate in corp in urma curei de slabire, pana la presiune ridicata pusa pe organele interne care se pot imbolnavi, pana la moarte efectiva a persoanei. Nu e de glumit, mai ales cand cautam diete rapide, solutii rapide in general.

Atentie, si aici vorbim de mult mai multe lucruri: solutiile rapide in general, pot fi dezastruoase, implicand interventii in forta. Intotdeauna, indiferent de domeniu, fie ca vorbim despre slabire, fie ca vorbim despre educatie, despre constructii etc, solutiile sustenabile sunt mult mai eficiente pe termen lung.

In cazul unui program de slabire, actiunile de durata dau voie corpului sa se adapteze, sa faca fata schimbarilor, sa se obisnuiasca cu noul regim alimentar, sa se detoxifice etc.

Pe langa aceste lucruri (care in cazul unei cure rapide de slabire nu exista), prin educatie si schimbarea regimului alimentar, se produc schimbari la nivel de mentalitate, de obiceiuri de consum, ceea ce face ca schimbarile sa fie de durata, permanente chiar.

Aceasta este solutia corecta, sustenabila, solutia care va duce la o slabire corecta si sanatoasa, cu echilibrarea organismului, ceea ce o cura de slabire drastica si rapida nu va putea face niciodata

Asa ca…ai grija ce alegi!