Zaharul, ucigasul ascuns

Elimina zaharul din alimentatie, nu doar ca sa slabesti ci si pentru sanatate

Studiile arata ca raspunsul creierului nostru la consumul de zahar este similar cu raspunsul inregistrat in cazul consumului de cocaina. Diferenta este ca zaharul nu este interzis, ba, mai mult, se gaseste in cantitati de neimaginat in aproape orice produs pe care il gasim in magazine, produse ce fac parte in acest moment din (in)cultura noastra de zi cu zi.

Haideti sa vedem impreuna filmuletul de mai jos si sa reflectam putin la ideile prezentate. Eu zic ca suntem in cel mai bun moment sa schimbam ceva in ceea ce priveste viata noastra si a copiilor nostri. Sa incepem poate cu ceva marunt, poate sa incepem prin a fi constienti la consumul de zahar si sa incercam sa il limitam?

Cum anume? Pentru inceput putem renunta la sucurile carbogazoase. Apoi poate la zaharul din cafea, poate la prajiturile si gustarile cu zahar adaugat din magazine…Ideea este ca zaharul este prezent aproape in orice aliment, ceea ce face ca renuntarea la zahar sa fie o sarcina dificila. Dar in acest moment nu vorbim despre renuntare, ci despre constientizare si despre micsorarea impactului. Daca reusim sa si renuntam, cu atat mai mult!

Altfel, cum spune filmul, in 2050, 1 din 3 americani va avea diabet…Oare numai despre americani vorbim aici?