Am burta dar ca greutate sunt bine. Sunt sanatos?

Vreau sa dau burta jos, trebuie sa slabescO situatie care apare foarte des in discutie in cadrul evaluarilor zilnice este situatia persoanelor relativ slabe, cel putin din punct de vedere al greutatii corporale, dar cu burta. O situatie destul de des intalnita si aparent inofensiva, pana la urma nu este asa de grav, asa e? Sau nu este asa? Hmm…

Ei bine, sa incepem cu inceputul: exista doua tipuri de situatii tratate in evaluarile Herbalife, din punct de vedere a grasimii, anume:

  1. persoanele evident supraponderale, unde grasimea corporala este evidenta si la fel si greutatea, de multe ori mult peste limita de risc
  2. situatia in care persoana este relativ in parametri, dar are burta

Numim aceasta situatie in care persoana cu burta este in parametri in urma unei simple cantariri, cazul „slabului gras” (poate parea usor contradictoriu, nu?) Este o situatie destul de des intalnita si merita tratata si descrisa in amanunt, pentru ca, in ciuda aparentei, reprezinta o situatie cu risc pentru sanatate, pentru ca burta proeminenta este semnul grasimii viscerale, a grasimii interne, grasime care imbraca, in mod normal, biologic, organele interne ale oricarui om.

Ei bine, daca in parametri normali grasimea viscerala are un rol de protectie a organelor interne, in cantitati mari poate provoca sau favoriza la aparitia unor boli foarte grave, precum boli de inima, diabet de tip 2, cancer deci…nu e deloc de glumit!

Sunt sigur ca toti ati auzit despre ficat gras (si nu ma refer la preparatul culinar), sau despre inima imbracata in grasime, asa este? Ei bine, aceasta se intampla din cauza grasimii viscerale, tradata de o burtica aparent nevinovata!

Totodata, daca greutatea totala este in parametri, iar burta cantareste de fapt destul de mult, acest lucru ne duce cu gandul ca persoana in cauza are de fapt o masa musculara scazuta, deci, din nou se afla intr-o situatie de dezechilibru ce trebuie remediata de urgenta.

Si pentru a urmari si pozitia doctorilor cu privire la grasimea viscerala si la riscurile asociate cu aceasta, punem aici un material extras dintr-o emisiune TV de profil care ilustreaza in imagini situatia descrisa mai sus…