Stiai ca daca ai surplus de greutate trebuie sa bei mai multa apa?

Beti 2 litri de apa zilnic

Toata lumea iti spune sa bei apa! La televizor, doctorul, prietenii, pur si simplu toata lumea! Ti se da si o cantitate anume, 2 litri de lichide in fiecare zi (unde prin lichide nu intelegem berea, vinul, sucurile carbogazoase si alte asemenea, ok?)

Este clar, nici macar nu punem la indoiala acest lucru: apa este esentiala vietii si bunei functionari a organismului, fapt pentru care esti de acord cu faptul ca trebuie sa bei 2 litri de apa in fiecare zi! Dar oare…ii bei?

Ei bine, daca nu ii bei, te rog, chiar in acest moment, du-te si ia o cana mare cu apa si incepe sa bei acum!

OK, sa presupunem ca bei, mai mult de atata, bei zi de zi cei doi litri de apa si totusi esti deshidratat! Cum se poate asta?

Ei bine, este bine de stiut ca cei 2 litri sunt orientativi, cantitatea depinzand de varsta, de sex, de zonele geografice si de conditiile climaterice, pecum si de greutatea fiecarei persoane in parte, un adult avand nevoie practic de 30-35 de ml de apa pe kg corp. De aici putem trage concluzia ca in cazul unei persoane adulte supraponderale, sa zicem de 100 de kg, cantitatea de apa este de peste 3 l zi de zi, deci daca ai surplus de greutate, de obicei cei 2 litri de apa pe zi sunt insuficienti. Vestea buna este ca poti oricand sa mai bei o cana de apa, suplimentandu-ti astfel necesarul zilnic!

Dar de ce este bine sa bem multa apa?

Apa este vitala bunei functionari a organismului nostru, asigura derularea proceselor biochimice ce au loc zi de zi in organismul nostru (noi suntem de fapt facuti, raportandu-ne la o persoana adulta, in proportie de peste 70-72% din apa)

Apa asigura o detoxifiere eficienta, ajutand la eliminarea toxinelor din organism, ajuta la arderea eficienta a alimentelor si asigura o hidratare corespunzatoare a pielii, a organelor interne, a corpului in ansamblul sau.

Dar nu este usor sa bei 2 litri de apa zilnic!!!

Usor de zi, greu de facut, asa e? Foarte des aud in jurul meu faptul ca nu este usor sa bei 2 litri de apa! Hmm, daca ti-ai da seama cat de simplu este…Si totul cu un mic „truc”, la indemana oricui: ia cu tine pe birou o sticla ti sport, cu apa! Da, acesta este trucul! Ia un bidon din acela tip sport, din cel pe care il pui la bicicleta si ai sa ai o surpriza – vei vedea cat de usor este sa bei apa! Te vei surprinde band mai mult de 2 litri de apa, fara nici cel mai mic efort!

In concluzie, pentru o viata sanatoasa, consumati cel putin 2 litri de lichide! De apa, adica!